Mesaj către producătorii videoclipului „We are the city”

Către federația SHARE, echipa producătoare a clipului „We are the city”, municipalitatea Cluj-Napoca și toate părțile implicate

Bună ziua, mă numesc Robert și lucrez la negru la o spălătorie auto.

Îmi place clipul, dar nu sunt în totalitate de acord cu mesajul său. De exemplu, eu sunt clujean și nu sunt foarte sănătos, acum o lună doctorul de la clinică mi-a descoperit o embolie pulmonară. De asemenea, nu aveți dreptate că nu există nicio pată gri; tocmai am zis că există la mine pe plămâni.

Dar e adevărat că atunci când se sting luminile, sunetul rămâne. E sunetul părinților mei care se ceartă din cauza banilor. Mă rog, nu avem electricitate, deci sintagma cu luminile e din nou improprie.

Încă de mic m-a fascinat Opera și am vrut să o vizitez, dar, la fel ca școala, n-am avut niciodată ocazia, pentru că e la 76 de străzi distanță, nu la 2, cum zice clipul. E mult de mers din Pata Rât până în centru.

Totuși, versurile au dreptate la un punct – „on these streets we’re never alone”. Nu numai pe străzi, dar și în casă. Trăim patru frați într-o încăpere cu tata.

Și ziceți foarte bine la partea cu dragostea de casă care te face să te întorci. Maică-mea a plecat o lună din țară ca să spele veceuri în Anglia, n-a primit salariul și a venit înapoi. Tata a mers la construcții și l-au dat afară cu jumătate de salariu. Mai am și verișori și frați mai mari care au făcut la fel, acuma am văzut că au făcut și un documentar despre ei.

Per total, videoclipul este foarte reușit și frumos. Am fost uimit să văd în el cadre spectaculoase, ba chiar cadre și cu locuri din Cluj-Napoca pe care nu le văzusem în viața mea.

Cât costă biletul la acest festival? Tocmai am venit de la donat sânge și vreau să știu dacă are rost să vând bonuril alimentare, poate pun niște bănuți deoparte. Dacă nu reușesc, îmi dau silința, vând 20-30 kg de fier mai mult și fac eu cumva să vin la petrecere.

Clipul este aici, reuploadat.
UPDATE: Acest clip care o zice mai bine.
Advertisements

One thought on “Mesaj către producătorii videoclipului „We are the city”

  1. om bun

    Si ce vrei, sa nu se mai faca festivaluri pentru ca exista saracie in Romania? Hai mai bine sa vedem lucrurile frumoase, si sa imbunatatim ce se poate imbunatati.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s